Človeški kapital – zaposleni

Izobraženi, usposobljeni in predani zaposleni, ki na svojih področjih delujejo skladno z organizacijsko kulturo družbe ELES, temelječo na odgovornosti, samoiniciativnosti in pripadnosti. Ključni zaposleni so aktivno vpeti v zunanje okolje elektroenergetskega ekosistema. Med deležniki v zunanjem okolju so prepoznani kot kredibilni sogovorniki ter sooblikovalci današnjega in jutrišnjega elektroenergetskega prostora.

Odgovornost do zaposlenih je pomemben sestavni del naših prizadevanj za doseganje trajnostnega razvoja. Zavedamo se, da zadovoljni zaposleni prispevajo k uspešnemu delovanju družbe.

Med pomembnejše dejavnike vsake urejene gospodarske družbe, če ne celo med najpomembnejše, spadajo njeni zaposleni. Samo zaposleni lahko, skupaj s sprejetimi vrednotami družbe, ki jih aktivno vključujejo v svoje vsakodnevno poslovno (in osebno) delovanje, udejanjajo poslanstvo in vizijo gospodarske družbe, v kateri delujejo. Zato si v družbi na različne načine prizadevamo ustvarjati ugodne delovne pogoje in ohranjati nizko stopnjo fluktuacije zaposlenih.

Upravljanje kadrov dinamično sledi sprejetemu strateškemu cilju celovitega upravljanja kadrov (v nadaljevanju: CUK), ki je namenjen:

  • razvijanju zdravega delovnega okolja,
  • skrbi za razvoj in dobremu počutju sodelavcev,
  • povečanju učinkovitosti in motivacije zaposlenih,
  • razvijanju ustreznega odnosa med zaposlenimi in družbo,
  • zagotavljanju učinkovitih orodij za vodenje sodelavcev,
  • povečanju zadovoljstva in pozitivne energije v družbi.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.