Voda (Naravni kapital)

Voda, ki jo uporabljamo v procesih, je iz javnega vodovodnega omrežja. V letu 2018 smo začeli na enem od elektroenergetskih objektov uporabljati vodo iz vrtine za pridobivanje toplote. Na podlagi pridobljene vodne pravice vso načrpano vodov v celoti vračamo v vrtino. Poraba vode se je v letu 2018 v primerjavi z letom 2017 malo zmanjšala, v primerjavi s preteklimi leti pa je še vedno precej visoka zaradi porabe vode v okviru graditve Tehnološkega središča ELES in delno tudi zaradi dveh poškodb vodovodnega omrežja, ki so bile ugotovljene med mesečnim spremljanjem porabe vode in takoj tudi odpravljene.

Z odpadno vodo ravnamo na tri načine. Na lokacijah, kjer ni mogoč priklop na javno kanalizacijo in kjer ni stalno prisotnih delavcev, odpadne vode zbiramo v greznicah. Če nam tehnične možnosti dopuščajo, v okviru rekonstrukcij razdelilnih transformatorskih postaj vgrajujemo male komunalne čistilne naprave. Na lokacijah, kjer je s tehničnega in ekonomskega vidika mogoč priklop na javno kanalizacijo, uredimo priklop.

Graf: Odpadna voda v letu 2018 (v m3)

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.