Aktivnosti na področju razvoja in raziskav (Proizvodni kapital)

Pomembnejši razvojni projekti, v katere veliko vsebin prispeva POS, so projekti FutureFlow, MIGRATE in NEDO. Lasten razvoj in inovacije predvsem s področja pametnih omrežij se aplicirajo v prakso prek projekta SINCRO.GRID, znotraj katerega POS pokriva tri projekte, in sicer Sistem za ugotavljanje meja obratovanja (SUMO), Vgradnja hranilnikov električne energije in Virtualni čezmejni center vodenja. Implementacija lastnega razvoja in raziskav v prakso se odvija še v dveh projektih, ki potekata na področju POS, to sta projekt WAMPAC (angl. Wide Area Measurement, Protection and Control System) in projekt Izgradnja sistemske rezerve iz razpršenih virov neprekinjenega napajanja.

Številne razvojne aktivnosti potekajo v okviru sodelovanja v mednarodnih skupinah. Tu so razvojne aktivnosti usmerjene predvsem k spajanju trgov. Na področju smernic za dodeljevanje zmogljivosti in upravljanje prezasedenosti prek mednarodnih delovnih skupin sodelujemo pri razvoju metodologij za izračun optimalnih čezmejnih prenosnih zmogljivosti za dan vnaprej in zmogljivosti znotraj dneva.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.