Pregled obvladovanja pomembnejših tveganj (Upravljanje standardov in tveganj)

 

 

 

Cilji razvoja sistema upravljanja tveganj

V letu 2019 bo še naprej največ pozornosti posvečenih tveganjem, povezanim z izvajanjem temeljne dejavnosti družbe, to je z zagotavljanjem zanesljivega prenosa električne energije, in finančnim tveganjem.

Posebej pozorno se bomo posvečali tveganjem na področjih, kjer se dogajajo velike spremembe (medregionalno povezovanje prenosnega omrežja, enotni evropski energetski trg električne energije, povečan obseg obnovljivih virov energije, vključevanje odjemalcev v sistemske storitve, kritična infrastruktura, kibernetska varnost, varovanje podatkov …).

Še naprej bomo izboljševali in krepili kulturo medsebojnega povezovanja in usklajenega delovanja odgovornih za tista tveganja, ki vplivajo na delovanje več področij hkrati.

Tveganja bomo ocenjevali kvalitativno in kvantitativno, izboljševali bomo sistem obvladovanja tveganj in nadgrajevali informacijsko podporo upravljanju tveganj.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.